Ontmoet Beniamino, Magazijnier

Ontdek hoe Beniamino zijn vaste job inruilde voor een langetermijnuitdaging als uitzendkracht.

Hij werkte al elf jaar in één van de magazijnen van Katoen Natie, maar toch ruilde Beniamino (40) zijn vaste job in voor een uitdaging als uitzendkracht. Zijn voornaamste drijfveren? Een job dichter bij huis, zonder middagshift en geen loonverlies. Beniamino solliciteerde via IMPACT voor een job als magazijnier bij Radiant Color en werkt sinds 2021 voor de Limburgse wereldspeler in kleurpigmenten.

Acht jaar in het magazijn van logistiek dienstverlener H.Essers en elf jaar in dat van Katoen Natie: Beniamino is een trouwe werkkracht die kiest voor samenwerkingen op lange termijn. Bij Katoen Natie groeide hij door tot team leader en stuurde hij de laatste zes jaar een groep van een vijftiental mensen aan, verantwoordelijk voor onder meer het laden en lossen van goederen, het vullen en sorteren van big bags … Maar op zijn veertigste begon Beniamino na te denken over het verdere verloop van zijn professionele carrière.

Dicht bij huis, geen middagshift of loonverlies

De afstand tussen zijn woon- en werkplaats vormde eén van de cruciale factoren in Beniamino’s zoektocht. “In mijn laatste job verloor ik door onder andere het traject en de verkeersdrukte toch dagelijks twee extra uren buiten de werkuren. Dat begon na elf jaar te wegen. Als Italiaan ben ik een echte familieman en ik spendeer na de werkuren graag voldoende tijd met mijn partner, kinderen en vrienden. Een job dichter bij huis was dus wel een absolute voorwaarde.”

Daarbovenop werkte Beniamino vaak in de ochtend- of middagploeg. “Ik was geen grote fan van die shifts. In de zoektocht naar een nieuwe job, keek ik met grotere ogen naar een functie met ‘gewone’ daguren.” Tot slot zocht de sympathieke Limburger een uitdaging waarbij hij qua salaris niet zou moeten inleveren. “Ik had inmiddels toch al een mooie standvastige carrière uitgebouwd met wat anciënniteit, dus ik wilde op loonvlak liever geen stap terugzetten.”

Magazijnier bij Radiant Color

En dus ging Beniamino online op zoek naar een job waarbij hij die vereisten kon afvinken. Via een vacature als magazijnier bij Radiant Color kwam hij bij IMPACT terecht. “Ik had nog geen ervaring met uitzendkantoren, maar alles verliep zeer vlot ondanks de lastige coronatijden. We hadden een telefonische kennismaking, nadien werd ik uitgenodigd in een IMPACT-kantoor en kon ik op gesprek bij Radiant Color, op amper tien kilometer van mijn woonplaats. Ik wist hen te overtuigen en ben in januari 2021 gestart als uitzendkracht.”

In zijn nieuwe job, neemt Beniamino een uitgebreid takenpakket op zich. “Ik sta in voor alles wat binnenkomt in het magazijn: alle grond- en kleurstoffen, werkmateriaal … Ik houd maandelijks de stock bij en geef de producten in via Microsoft Navision. Daar worden vervolgens labels van gemaakt die op de goederen worden geplakt en nadien gestockeerd. Daarnaast bestel en deel ik de goederen uit en zorg ik ervoor dat de collega’s in nette kleren kunnen werken en de vuile of versleten kleding tijdig gewassen of vervangen wordt. Het is een gevarieerde job zonder einde.”

Geen seconde spijt

En die job bevalt Beniamino ten zeerste. “Ik ben erg blij met mijn nieuwe job en doe het zeer graag. Ik zie ook veel overeenkomsten met mijn vorige job: ik heb dezelfde verantwoordelijkheden, moet het bedrijf door en door kennen, op de hoogte zijn van alles wat binnenkomt en buitengaat … De functietitel is misschien anders, maar het gevoel is hetzelfde. En de telefoon die rinkelt dagelijks even vaak met bepaalde vragen, maar daar hou ik van (lacht).”

Toch vond niet iedereen in zijn omgeving de overgang van een vaste job naar een interimjob een evidente stap. “Ze bekeken me wel eens raar, maar het heeft me niet doen twijfelen. De job voldeed aan mijn drie verwachtingen en ik leer nu bovendien ook nog eens een heleboel nieuwe zaken. Ik heb dus nog geen spijt gehad van mijn keuze en ben van plan om me ook hier volledig te smijten en er een langdurige samenwerking van te maken. Met de optie voor een vast contract zit dat er zeker in.”

Duidelijk en daadkrachtig

Niet alleen de nieuwe job valt in de smaak bij Beniamino, ook over de samenwerking met IMPACT is hij niets dan tevreden. “Vanaf het eerste contact werd ik meteen op mijn gemak gesteld en op een vriendelijke, familiale manier geholpen. Had ik een bepaalde vraag over de job of het bedrijf, dan gingen ze er onmiddellijk achteraan en kreeg ik meteen de juiste informatie. Daar hou ik van: snel handelen en niet aan het lijntje gehouden worden. IMPACT zegt de zaken zoals ze zijn.”

Dat laatste vind Beniamino belangrijk. “Interimwerk was voor mij een nieuw gegeven. Ik ben blij dat IMPACT met de glimlach klaar staat om te helpen: de eerste weken heb ik enkele keren gebeld met bepaalde vragen rond bijvoorbeeld de uitbetaling van mijn loon. Een van de aangename voordelen van interimwerk trouwens: je ziet elke week je loon op je rekening verschijnen en hangt niet vast aan een lange opzegperiode wanneer je toe bent aan iets nieuws. Maar wat mij betreft, ben ik absoluut vertrokken voor een mooie tijd bij Radiant Color: bedankt, IMPACT!”