Ontmoet Anas, Monteur van zonnescreens

Ontdek hoe Anas na jaren van tijdelijke opdrachten eindelijk de langverwachte job in zijn vakgebied vond.

Anas verhuisde in 2010 vanuit zijn geboorteland Marokko naar België. Al snel bleek dat een job vinden in zijn domein, metaalconstructies, geen sinecure zou zijn. Na allerlei tijdelijke opdrachten kwam Anas samen met zijn vriend Jaafar bij IMPACT terecht. Ze deden gezamenlijk heel wat interimjobs en uiteindelijk vonden we voor Anas de langverwachte job in zijn specialisatie. Na een interimperiode tekende hij een vast contract. Vier jaar later werkt Anas er nog steeds.

De 31-jarige Anas deed zijn opleiding als Polyvalent arbeider in metaalconstructies in Marokko. Maar op enkele stages na, kon hij er zijn beroep echter nog niet professioneel uitoefenen. Toen hij in 2010 verhuisde naar België, had hij bijgevolg amper ervaring. Helaas werd dat gebrek aan ervaring dikwijls het doorslaggevende argument bij de bedrijven waarbij Anas zijn kans waagde. Na enkele negatieve antwoorden, besloot hij om via interimjobs aan het werk te gaan.

Aan de slag met een vriend

Anas deed heel wat jobs, maar kwam pas in 2015 bij IMPACT terecht. De start van een bijzonder verhaal: “Samen met mijn goede vriend Jaafar gingen we langs in het kantoor van Zaventem. We legden onze situatie uit en bekeken de opties. IMPACT hielp ons meteen om onze cv op te smukken, zodat onze kwaliteiten, opleiding en ervaring beter uit de verf kwamen. Iets waarvan we het belang misschien wat onderschat hadden.”

En dat leverde meteen een leuke ervaring op. “Het was best grappig. We verlieten het kantoor en op dat moment kreeg het IMPACT-kantoor een telefoontje voor een functie als magazijnier. De IMPACT-medewerker liep ons achterna in de gang en stelde de functie voor, maar het was helaas slechts voor één persoon. Meteen belde ze terug naar het bedrijf en zorgde ervoor dat we met ons twee konden starten als magazijnier. Zo gingen we met een tijdelijk contract en werkschoenen naar buiten.”

Eindelijk de gewenste job

Na het aflopen van hun eerste opdracht, ging Anas zowel samen met Jaafar als individueel nog heel wat tijdelijke opdrachten aan. “De uitdagingen die we via IMPACT aangingen, vonden we vooral bij Brucargo, want in Zaventem is de luchthaven uiteraard nooit ver weg. Uiteindelijk bleef het wel mijn doel om in mijn specialisatie aan het werk te gaan, maar in tussentijd wou ik mijn tijd absoluut niet verdoen. Zo leerde ik heel wat andere zaken en had ik uiteraard ook financieel de nodige zekerheid.”

Het geduld van Anas loonde! “Ik ben kunnen starten bij Verano: eerst als magazijnier en nadien als plaatser van zonnescreens. Dat laatste leerde ik on the job, omdat er indertijd in Marokko nog niet gewerkt werd met zonnescreens. Zo heb ik dan toch de job gevonden in mijn gewenste domein en leer ik daar bovenop elke dag bij. Ik heb na interimperiode als uitzendkracht een vast contract gekregen en werk nu al vier jaar bij Verano.”

Steeds dezelfde contactpersoon

Anas is niet alleen gelukkig dankzij de job die hij eindelijk vond, maar ook over de samenwerking met IMPACT. “IMPACT kent de juiste bedrijven en de juiste contactpersonen. Zij kunnen je als kandidaat het soms noodzakelijke extra duwtje in de rug geven en de zaken die op je cv staan kracht bijzetten. Dat zorgt sowieso voor een grotere geloofwaardigheid en een sterkere kandidatuur bij je potentiële werkgever, die ook sneller uitgebreid naar je profiel en dossier zal kijken.”

Ook de persoonlijke opvolging is een belangrijk pluspunt voor Anas. “Ik ben vanaf mijn eerste bezoek in het kantoor van Zaventem door dezelfde IMPACT-medewerker geholpen. Dat is op elk moment zo gebleven, bij elke opdracht en telkens als ik opnieuw kwam aankloppen. Op die manier schep je een band, want je van elkaar wie je bent, wat je kan en wat je al gepresteerd hebt. Je moet als kandidaat niet elke keer opnieuw je verhaal doen. Ik ben IMPACT dankbaar voor hun jarenlange hulp en raad andere specialisten en jobzoekers zeker aan om contact met hen op te nemen.”