Ontmoet Emilien, Mecanicien

Ontdek hoe Emilien na één jaar een vast contract kon tekenen.

Na het afronden van zijn studies elektromechanica, startte Emilien (23) als infrastructuurtechnieker. Dat deed hij zo’n drie jaar lang om vervolgens een eerste keer als uitzendkracht aan het werk te gaan. Een jaar lang werkte hij als technieker van biomassaketels. In het najaar van 2019 ging hij via IMPACT aan de slag als mecanicien en specialist in waterkranen, afsluitingen en regelkleppen bij Risterm. Een geslaagde match: een jaar later, heeft Emilien er zijn vast contract getekend.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de 23-jarige Waal Emilien al heel wat ervaring. Zo zette hij zijn eerste professionele stappen in de rol van infrastructuurtechnieker bij SWDE, de belangrijkste nv voor de productie en distributie van drinkwater in Wallonië. Na drie jaar koos hij resoluut voor een interimjob: een jaar lang werkte hij als technieker bij Biowanze, waar hij verantwoordelijk was voor de goede werking en het onderhoud van biomassaketels.

Een job met handwerk

Toch was Emilien na een jaar toe aan een nieuwe uitdaging. In zijn zoektocht wilde Emilien enkele vakjes kunnen afvinken. Zo speelde niet alleen de jobinhoud, maar ook het werkschema met uren overdag een belangrijke rol voor hem. En hij had nog een specifieke wens. “Ik wil echt veel met mijn handen kunnen werken. Dat miste ik in mijn vorige job iets te veel. Automatisatie zorgt voor knappe zaken en straffe staaltjes techniek, maar elke dag alleen maar een machine bedienen is bijvoorbeeld niets voor mij. Laat mij zelf maar prutsen, zoeken … ”

Emilien ging online op zoek en kwam via een specifieke vacature op de website van IMPACT terecht. Hij snuisterde wat rond en keek samen met onze IMPACT-collega’s ook nog naar andere jobs. “Een van de grote voordelen van solliciteren via een uitzendkantoor is dat ze je op basis van je interesses en wensen ook andere interessante jobs op jouw maat kunnen voorstellen. Dat geeft je extra vrijheid om de job die je echt wil te vinden en te kiezen. Staat iets je uiteindelijk toch niet aan? Dan is het een flexibele formule om wat anders te zoeken.”

Sneller feedback

Dat laatste was echter niet nodig: quasi meteen vonden Emilien en IMPACT een geschikte job voor hem bij Risterm. “Ik werk er als mecanicien en zorg voor het onderhoud van zowel de regelkleppen als van de andere industriële elementen. Het is een heel specifieke activiteit waarin ik me zelf eerst ook goed heb moeten verdiepen. Maar het is perfect wat ik zocht: het werkschema bevalt me en het is een job die voor 100% uit handwerk bestaat. IMPACT heeft goed werk geleverd.”

Emilien is tevreden over de snelheid waarmee hij samen met IMPACT die nieuwe job vond. Een grote moeilijkheid die Emilien ondervond tijdens het solliciteren zonder de hulp van een uitzendkantoor, was immers simpelweg het al dan niet krijgen van een antwoord. “Wanneer je zelf op zoek gaat, duurt het vaak langer om een antwoord te ontvangen, een gesprek te plannen, je verwachtingen te bespreken … Een interimkantoor helpt om die zaken directer te laten verlopen. Je bent sneller bij de juiste persoon en hebt dus ook sneller de juiste feedback.”

Een vast contract na één jaar

Intussen loopt het Emilien op professioneel vlak voor de wind. “Mijn eerste jaar bij Risterm verliep uitstekend. Mijn verantwoordelijkheden werden uitgebreid en in september 2020 mocht ik mijn vast contract ondertekenen. Het is bovendien het doel dat ik op één jaar tijd de hoofdverantwoordelijke zal worden voor mijn specifieke afdeling, iets waar ik op mijn jonge leeftijd enkel maar heel tevreden mee kan zijn. Ik zie bovendien nog veel kansen om mezelf hier verder te ontwikkelen.”

De samenwerking met IMPACT bleek dus een voltreffer. “Alle IMPACT-medewerkers met wie ik contact had, toonden veel bereidheid om naar mijn verhaal te luisteren. Ze hielden rekening met mijn wensen en suggesties en waren altijd beschikbaar om snel te antwoorden op mijn vragen: kortom, de communicatie verliep altijd top. Bovendien heb ik dankzij IMPACT mijn huidige werkgever Risterm leren kennen en een mooie job met stabiliteit in mijn professionele carrière gevonden.”