Duik in de geschiedenis van IMPACT

Juni 1999

Juni 1999

Afbeelding
IMPACT

Oprichting IMPACT

Het verhaal van IMPACT start net voor de eeuwwisseling. IMPACT Interim mengt zich vanuit de eerste vestigingen in Leuven en Neerpelt als generalistisch uitzendkantoor volop in de war for talent. Amper een jaar later opent in Geel het derde kantoor, het team bestaat uit negen medewerkers.

Juni 2006

Juni 2006

Afbeelding
IDM

IMPACT lanceert International Distance Matching

IMPACT introduceert International Distance Matching op de Belgische arbeidsmarkt, een concept waarbij gespecialiseerd internationaal personeel voor knelpuntberoepen aangeworven wordt.

December 2006

December 2006

Humares Groep wordt meerderheidsaandeelhouder

IMPACT timmert de eerste jaren gestaag en succesvol aan haar weg. Dat ontgaat ook de Humares Groep niet. De toonaangevende internationale speler, waarvan Maintec een dochterbedrijf is, wordt eind 2006 meerderheidsaandeelhouder. De focus van IMPACT wordt verlegd van een generalistische naar een meer specialistische aanpak.

Juni 2008

Juni 2008

Humares Groep verwerft volledige aandeelhouderschap

Het IDM-concept slaat aan en IMPACT groeit internationaal. In 2008 kiest Humares voor het volledige aandeelhouderschap om ook de Belgische groeiambities te versterken.

Juni 2009

Juni 2009

Afbeelding
Eric Dantinne

Overname TOP Interim, Eric Dantinne nieuwe CEO

IMPACT ontpopt zich tot een van de snelst groeiende uitzendorganisaties in België. Eind 2008 wordt branchegenoot TOP Interim - met onder meer 4 kantoren in Wallonië en één in de Brusselse hoofdstad - overgenomen. In juni 2009 wordt Eric Dantinne aangesteld als nieuwe CEO.

September 2012

September 2012

Afbeelding
Hasselt Head Office IMPACT

Rebranding tot IMPACT Expertise Included

De drie entiteiten - IMPACT Interim, Maintec en Top Interim - krijgen een rebranding: ze worden samengesmolten tot IMPACT Expertise Included. Het vergrootglas ligt voortaan op experts in bouw, techniek en office. IMPACT zal de daaropvolgende jaren een sterke groei kennen, in het bijzonder in die drie specialisatiedomeinen.

Februari 2013

Februari 2013

NOVA Engineering breidt activiteiten uit in België

Nadat NOVA Engineering in Nederland al actief was als onderdeel van de Humares Groep, gaat de outsourcingspecialist ook in België van start. NOVA Engineering richt zich voornamelijk op ingenieurs en hoger opgeleide technische professionals.

November 2016

November 2016

Bencis koopt IMPACT Expertise Included

IMPACT Expertise Included wordt door aandeelhouder Humares Groep aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis verkocht. Daarnaast wordt de Poolse vestiging van Maintec overgenomen: het eerste buitenlandse IMPACT-kantoor is zo een feit.

Februari 2018

Februari 2018

Afbeelding
Gimv

Gimv wordt meerderheidsaandeelhouder

Bencis verkoopt IMPACT Expertise Included aan Gimv. De kapitaalkrachtige Belgische investeringsmaatschappij verwerft zo een controlebelang in zowel IMPACT als NOVA Engineering en wordt meerderheidsaandeelhouder naast het IMPACT-management.

Maart 2019

Maart 2019

IMPACT neemt Talent Link over

IMPACT viert haar 20-jarig bestaan: met 23 kantoren in België en 1 in Polen is het uitgegroeid tot een vaste waarde in het uitzendlandschap. In maart neemt de Xpertise-holding Talent Link over waardoor het uitgroeit tot een onestopshop: uitzendwerk (IMPACT), projectsourcing (NOVA) en werving & selectie (Talent Link).

Mei 2019

Mei 2019

IMPACT verwerft meerderheidsaandeel in Haldu Groep

IMPACT zet een cruciale internationale stap wanneer het een meerderheidsbelang verwerft in het gespecialiseerde technische uitzendbureau Haldu Groep. De acquisitie van Haldu Groep betekent voor IMPACT een uitbreiding naar de Nederlandse markt.

Februari 2020

Februari 2020

Kaap van 100 miljoen euro omzet wordt gerond

Met de overname van een aantal standalone activiteiten van arbeidsverstrekker DeGraaf rondt IMPACT de kaap van 100 miljoen euro omzet. Dat cijfer kadert perfect in de gezonde ambitie om de grootste speler te worden in de Benelux wat betreft uitzendpersoneel in zowel de technische als bouwsector.

Oktober 2021

Oktober 2021

Afbeelding
IMPACT new branding

Een gloednieuwe look & feel

Het nieuwe decennium wordt op een opvallende manier ingezet: met een strakker logo en een kristalheldere baseline zet IMPACT zijn ambities kracht bij. Dankzij een duidelijk verhaal en een sterk verbeterde, gebruiksvriendelijkere website wordt de focus op het vinden van de juiste kandidaten in bouw, techniek en office nog sterker.

Recente artikelen

Lees alle artikels
Afbeelding
Bache Brussels Justitiepaleis vooraan
Nieuws
Opvallend spandoek duikt op aan 'eeuwige stellingen' Justitiepaleis Brussel
Lees meer
Afbeelding
Billboard Keyserlei Antwerpen Ver
Nieuws
Antwerps reclamebord gaat de wereld rond
Lees meer
Afbeelding
Arbeider
Informații
De échte helden van vandaag? Vakmensen!
Lees meer