IMPACT en Haldu Groep nemen aantal standalone activiteiten van DeGraaf Groep over

IMPACT en Haldu Groep bereikten een akkoord met DeGraaf rond de overname van een aantal activiteiten op het gebied van het uitzenden van technisch personeel.

IMPACT en Haldu Groep hebben een overeenstemming bereikt met DeGraaf rond de overname van een aantal standalone activiteiten op het gebied van het uitzenden van technisch personeel in Nederland. Het gaat dan over de elektrotechniek-, werktuigbouw-, installatietechniek-, metaal- en industrieafdelingen. Door de transactie wordt de continuïteit van werk voor zowel de werknemers van DeGraaf, de circa 200 uitzendkrachten als haar klanten gewaarborgd. Bijgevolg zullen de werknemers, uitzendkrachten, klantrelaties en locaties verbonden aan de overgedragen activiteiten, worden ondergebracht binnen Halkers Groesbeek, een dochteronderneming van Haldu Groep.

DeGraaf Groep staat bekend als een gerenommeerd arbeidsverstrekker in het technische werkveld. Al bijna 30 jaar is DeGraaf in staat zeer hoogwaardige en gediplomeerde profielen te rekruteren en aan het werk te stellen in de technische sector. Door de landelijke spreiding van haar kantoren kan de onderneming haar personele oplossingen overal in Nederland aanbieden. Als onderdeel van de transactie zullen onder andere de werknemers, technische uitzendkrachten, bestaande klantrelaties en verschillende locaties van DeGraaf die verbonden zijn aan de overgedragen activiteiten, worden overgenomen door Halkers Groesbeek, een dochteronderneming van de internationale combinatie IMPACT en haar Nederlandse dochter Haldu Groep.

De acquisitie van de benoemde activiteiten van DeGraaf betekent voor IMPACT en Haldu Groep een complementaire uitbreiding en versteviging op de Nederlandse markt en past binnen de ambitie om een toonaangevende internationale technische uitzendspecialist te zijn. Toegang tot de bouw-, techniek- en infrastructuurmarkt in Nederland is van strategisch belang voor IMPACT en Haldu Groep in verband met de verwachte werkdruk in de komende jaren, o.a. gedreven door bouwachterstanden die vragen om een significante instroom van technisch talent. Daarnaast stelt de schaalvergroting de bedrijven in staat om verder te professionaliseren en investeren. Ze draagt bij aan de groeistrategie die IMPACT heeft opgesteld na de investering door investeringsmaatschappij Gimv in de eerste helft van 2018.

Er worden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Over Haldu Groep

Haldu Group is gebaseerd in Groesbeek, Gelderland, en heeft bijna 20 jaar ervaring als gespecialiseerd technisch uitzendbureau voor de bouw, afbouw, infrastructuur en automobielmarkt. In die periode heeft Haldu zich ontwikkeld van een normaal uitzendbureau tot een essentiële partner voor technische personeelsproblemen en -tekorten voor haar klanten. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van langetermijnrelaties met haar klanten en personeel. Door continu te investeren in deze relaties profiteert Haldu van een sterke positie en reputatie in de markt. De combinatie van gekwalificeerd personeel, een persoonlijke aanpak, transparantie en ontzorging maken Haldu tot een vooraanstaande serviceprovider met een loyaal klantenbestand.

Meer informatie over Haldu Groep kan worden gevonden op www.haldugroep.nl.