Antwerps reclamebord gaat de wereld rond

IMPACT daagt AI uit om gebouw af te werken.

Hasselt, 6 juni 2023 – Sinds vorige week heeft IMPACT een markante uitdaging voor ChatGPT opgehangen aan een bouwwerf langs de drukke De Keyserlei in Antwerpen. Opvallend is dat het reclamebord ook een onwaarschijnlijke bijval op sociale media wereldwijd kent. Ondertussen is de billboard al ettelijke miljoenen keren gedeeld, gezien, geliket, gepost of becommentarieerd van de US tot in China. Het debat dat vakmensen meer aanzien verdienen dan ze op vandaag krijgen, is daarmee krachtig ingeleid.

"Hey ChatGPT, finish this building…" startte als een ludieke knipoog om alle vakmensen, van wie vaardigheden het resultaat zijn van jaren specialisatie, knowhow en doorzettingsvermogen, een hart onder de riem te steken. Een boodschap die in tijden van artificiële intelligentie en doorgedreven automatisatie, herinnert aan de vaardigheden van vakmensen die nog steeds onvervangbaar zijn.

Isabelle Dumortier, Director of Marketing & Culture geeft aan; “We willen, als IMPACT zijnde, met deze gigantische constructie als billboard een welverdiend podium geven aan ondergewaardeerde beroepen. Voor de vakman en -vrouw die evengoed de term ‘hoogopgeleid’ en ‘hooggeschoold’ zouden mogen dragen. Wij willen hen met trots aan de slag laten gaan zodat ze kunnen meebouwen aan de wereld van morgen.”

Wie zijn virtuele steentje aan het debat wil bijdragen kan terecht op Reddit of LinkedIn op de accounts van Famous Campaigns, Brillant Ads of Creapills. Wie zelf een livebeeld wil maken, kan dat nog op De Keyserlei in Antwerpen tot en met 12 juni.