Ontmoet Nele, Recruiter

Een job vol afwisseling en uitdaging in combinatie met een tof team en de appreciatie van kandidaten doen Nele al 15 jaar dagelijks werken met de glimlach.

Een vat vol enthousiasme, zo kan je recruiter Nele het best omschrijven. Met vijftien jaar IMPACT op haar teller weet ze als geen ander wat wel en niet werkt. Een job vol afwisseling en uitdaging in combinatie met een tof team en de appreciatie van startende kandidaten doen haar dagelijks werken met de glimlach.

Het belang van een warm en persoonlijk contact met kandidaten: Nele is er al sinds haar studies bedrijfscommunicatie enorm mee bezig. Hoewel de roeping voor een job als recruiter altijd al luid klonk, startte Nele haar carrière bij Telenet. Daar groeide de mama van twee kinderen en plusmama van nog eens twee kinderen in sneltempo door naar een job op de salesafdeling. Toen een collega van haar aan de slag ging bij IMPACT, volgde Nele in haar zog. Vijftien jaar later, is Nele nog steeds aan boord en uitgegroeid tot een echte IMPACT-ambassadeur.

Een tweeledige rol

Sinds haar eerste werkdag bij IMPACT, werkt Nele als recruiter. Ze is deels verantwoordelijk voor de verschillende vacatures van het kantoor in Leuven, maar haar grootste focus ligt op Materialise, het bedrijf waarvoor ze doorheen de jaren inhouse consulente werd. “Ik sta in voor het volledige vacaturebeheer van Materialise. De aanwerving en opvolging van al hun arbeiders verloopt via IMPACT, dus mijn tijd wordt voornamelijk ingevuld door de zoektocht naar geschikte kandidaten.”

Als je die taak tot een goed einde wil brengen, moet je het bedrijf door en door kennen. “Absoluut, ik werk bijgevolg af en toe ter plaatse bij Materialise. Bovendien ligt ons IMPACT-kantoor amper 200 meter verderop. Ik kan dus letterlijk snel even binnenspringen. Zo wordt onze band veel sterker en de kennis groter. Het feit dat Materialise al geruime tijd klant is bij IMPACT en het contract jaarlijks verlengd wordt, toont dat ze tevreden zijn en ik voor hen en hun (potentiële) medewerkers een meerwaarde ben. Dat is de IMPACT-verwezenlijking waar ik misschien wel het meest trots op ben.”

Chocolade en champagne

Dat persoonlijk contact ligt Nele nauw aan het hart. “Kandidaten geven vaak aan dat IMPACT anders is dan andere uitzendkantoren, omdat we veel moeite doen om hun verhaal te leren kennen en een band met hen op te bouwen. En het is natuurlijk erg fijn wanneer kandidaten je zeggen dat je jezelf onderscheidt van de rest door je aanstekelijk enthousiasme en je oprechtheid. Ik ben geen actrice die een toneeltje opvoert: ik bekijk het leven altijd positief en dat probeer ik ook uit te stralen naar de buitenwereld.”

Wanneer je Nele vraagt wat haar het meest voldoening geeft, dan is er maar één antwoord mogelijk. “De starters! Daar doe ik het na vijftien jaar nog steeds voor. Ik geef toe: er volgt nog elke keer een vreugdedansje wanneer ik een goede match heb gevonden tussen een kandidaat en klant. De waardering die je van een uitzendkracht krijgt, is ook enorm. Vroeger uitte zich dat in wekelijkse chocolade en champagne die we op kantoor ontvingen, dat is helaas niet meer het geval. Grapje, maar je mag de impact van een job op iemands leven, en dus ook onze invloed, niet onderschatten.”

Veranderende job, dezelfde sfeer

Vijftien jaar als recruiter, dan ken je het klappen van de zweep. Toch zag Nele haar jobinhoud behoorlijk veranderen. “Vijftien jaar geleden verliep alles nog op papier, zaten we als kantoor recht in de stad en liepen kandidaten gewoon binnen om zich in te schrijven. Dat is vanzelfsprekend veranderd. Nu heb je online zoveel opties, zijn er zoveel processen gedigitaliseerd. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen met andere werkwijzen, tools … die je als recruiter moet hanteren.”

Ook IMPACT moet zichzelf steeds heruitvinden, iets wat Nele als geen ander meemaakt(e). “Ik heb IMPACT natuurlijk van dichtbij zien groeien en moderniseren. Maar het belangrijkste is dat de familiale sfeer overeind is gebleven: het is een super tof team en ik voel me er erg thuis. En ik zal wellicht niet de eerste zijn, maar de teamtripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Ik heb er al heel wat mogen meemaken. Als ik er eentje moet kiezen dan is het die naar Oslo: een reis die ik zelf nooit in mijn leven gepland zou hebben.”

En tot slot stelden we ook Nele dé vraag: Hoe maak jij impact?

“Door de lat elke dag opnieuw hoog te leggen en tot het uiterste te gaan, met de glimlach weliswaar. Door oprecht interesse te tonen in het verhaal van elke kandidaat en met hem/haar een familiaal contact op te bouwen is plaats van een kil, zakelijk businessgesprek. En tot slot: door mijn ervaring optimaal te gebruiken. Ik denk dat ik na vijftien jaar kan stellen dat ik inmiddels goed weet wat wel én niet werkt.”