Ontmoet Nele, Recruiter

Met 15 jaar IMPACT op haar teller heeft de arbeidsmarkt voor Nele geen geheimen meer: dé ideale persoon om jou aan een job in techniek of bouw te helpen.

Een vat vol enthousiasme, zo kan je recruiter Nele het best omschrijven. Met vijftien jaar IMPACT op haar teller weet ze als geen ander wat wel en niet werkt. De arbeidsmarkt heeft voor Nele hoe dan ook geen geheimen meer: dé ideale persoon om jou aan een job in techniek of bouw te helpen.

Het belang van een warm en persoonlijk contact met kandidaten: Nele is er al sinds haar studies bedrijfscommunicatie enorm mee bezig. Hoewel de roeping voor een job als recruiter altijd al luid klonk, startte Nele haar carrière bij Telenet. Daar groeide ze in sneltempo door naar een job op de salesafdeling. Toen een collega van haar aan de slag ging bij IMPACT, volgde Nele in haar zog. Vijftien jaar later, is Nele nog steeds aan boord en een echte gids voor experts die op zoek zijn naar een job.

Een tweeledige rol

Sinds haar eerste werkdag bij IMPACT, werkt Nele als recruiter. Ze is deels verantwoordelijk voor de verschillende vacatures van het kantoor in Leuven, maar haar grootste focus ligt op Materialise, het bedrijf waarvoor ze doorheen de jaren inhouse consulente werd. “Ik sta in voor het volledige vacaturebeheer van Materialise. De aanwerving en opvolging van al hun arbeiders verloopt via IMPACT, dus mijn tijd wordt voornamelijk ingevuld door de zoektocht naar geschikte kandidaten.”

Als je die taak tot een goed einde wil brengen, moet je het bedrijf door en door kennen. “Absoluut, ik werk bijgevolg af en toe ter plaatse bij Materialise. Bovendien ligt ons IMPACT-kantoor amper 200 meter verderop. Ik kan dus letterlijk snel even binnenspringen. Zo wordt onze band veel sterker en de kennis groter. Het feit dat Materialise al geruime tijd klant is bij IMPACT en het contract jaarlijks verlengd wordt, toont dat ze tevreden zijn en ik voor hen een meerwaarde beteken. Dat straalt ook af op de kandidaten, voor wie we perfect kunnen bepalen of een job al dan niet iets voor hen is.”

Een gouden combinatie

Een perfecte match, kan je dat vooraf inschatten? “Uiteraard weet je nooit 100% zeker hoe iets zal uitdraaien en of de aangeboden job die droomjob is die een kandidaat altijd al zocht. Maar we doen er alles aan om er 99% zeker van te zijn. Het klinkt misschien cliché, maar wij doen echt veel moeite om kandidaten beter te leren kennen, om hun wensen en ambities te begrijpen, om een band met hen op te bouwen en zo een langetermijnsamenwerking met hen aan te gaan.”

Kortom, kennis en menselijkheid als gouden combinatie. “Zonder twijfel. Zowel IMPACT als ik hebben intussen jaren expertise binnen bouw en techniek. De arbeidsmarkt en de bedrijven die kennen we, en voor elke kandidaat nemen we ruim de tijd om hun verhaal te ontdekken. Door die ervaring kweek je een soort van sensor die aangeeft wat wel én niet werkt. We gaan ook altijd tot het uiterste, want we beseffen maar al te goed wat de impact van een job is op iemands leven.”

Chocolade en champagne

Na vijftien jaar, ken je het klappen van de zweep. Toch zag Nele heel wat zaken veranderen. “Vijftien jaar geleden verliep alles nog op papier, zaten we als kantoor recht in de stad en liepen kandidaten gewoon bij ons binnen om zich in te schrijven. Nu heb je online zoveel opties, zijn er zoveel processen gedigitaliseerd: handig, maar vaak onpersoonlijker. Een combinatie van beide vormt de juiste mix: het persoonlijke contact mag bij een belangrijke keuze zoals een job niet ontbreken.”

Die menselijke aanpak valt in de smaak. “Ik hoor van kandidaten en uitzendkrachten dat ik zeer enthousiast en vriendelijk overkom: dat is fijn om te horen. En het wordt nog beter wanneer ze tegenover je staan en je bedanken omdat ze tevreden zijn met hun nieuwe job. Daar doe ik het voor en daar hoort nog steeds een vreugdedansje bij. Weet je wat er trouwens ook veranderd is: de enorme appreciatie van uitzendkrachten is er nog steeds, maar vroeger kregen we wekelijks chocolade en champagne van hen als bedankje. Dat mag gerust terugkeren”, sluit Nele grappend af.

En tot slot stelden we ook Nele dé vraag: Hoe maak jij impact?

“Door de lat elke dag opnieuw hoog te leggen, met de glimlach. Door oprecht interesse te tonen in het verhaal van elke kandidaat en een familiaal contact op te bouwen in plaats van een kil, zakelijk businessgesprek. Ik ben geen actrice die een toneeltje opvoert: ik bekijk het leven altijd positief en dat probeer ik over te brengen op kandidaten. Door de combinatie van die ingesteldheid en mijn ervaring, ben ik ervan overtuigd dat ik hen uitstekend kan begeleiden.”