Wij willen IMPACT

De tekorten aan vakmensen laten zich overal voelen. Een cruciaal probleem, want zonder vakmensen valt de boel stil. IMPACT is zich 100% bewust van het grotere geheel: dit gaat over de samenleving. Alleen als we de gaten die ontstaan opvullen én er iets fundamenteel verandert, zullen we minder lang moeten wachten op onder meer onze producten, huizen en het einde van wegenwerken.

Zonder vakmensen valt de boel helemaal stil

Alles start met respect voor vakmensen, want zonder hen valt de boel stil. IMPACT streeft naar een herwaardering van het vakmanschap waarbij inclusie en diversiteit evidenties zijn. Dit doen we aan de hand van vijf missies waar we ons elke dag opnieuw voor inzetten. 

Image
Arbeider

Gezocht #1: respect voor vakmanschap

IMPACT wil meer bewustwording en aanvaarding van het belang van arbeiders en techniekers voor de maatschappij. ‘Handen’ hebben ook ‘kennis’ (nodig), de huidige sociale hiërarchie is dus absurd. Hoe beter dat bewustzijn en hoe groter die aanvaarding, hoe meer respect er zal zijn voor de mensen die deze jobs invullen.

Dan krijgen we meer mensen met talent die knelpuntberoepen kunnen invullen en gelukkig worden van de waardering die ze krijgen voor hun werk. Dan worden de fundamenten gelegd, dan kan de maatschappij blijven draaien.

Image
Worker

Gezocht #2: jongeren met een TSO- of BSO-opleiding

Veel ouders geloven dat hun kinderen beter af zijn met een ASO-diploma waarmee ze bij voorkeur verder studeren. Ze kijken te weinig naar de opties in TSO of BSO. Maar 'slim’ betekent niet automatisch ‘ASO’. IMPACT wil komaf maken met die hiërarchie tussen kennisjobs en technische jobs of jobs met de focus op handwerk. En dat begint in het onderwijs.

Als er in het onderwijs bij de studiekeuze meer wordt gekeken naar de talenten van jongeren en vooral ook die talenten waar ze zelf de meeste voldoening uit halen, zullen we meer jongeren naar technische en beroepsopleidingen zien doorstromen.

Image
Bediende

Gezocht #3: handige, technische vrouwen

We moeten komaf maken met het ‘mannelijke’ imago van de sector. Jobs in bouw en techniek kunnen net zo goed ingevuld worden door vrouwen, en toch gebeurt dat vandaag te weinig. Het gebrek aan genderdiversiteit vinden wij dan ook een belachelijke stilstand. We weten dat vrouwen even bekwaam zijn als mannen in technische beroepen.

IMPACT wil meer vrouwen in bouw en techniek, met meer voorbeelden voor jonge meisjes die dan kunnen kiezen wat ze écht willen, die net zo graag als jongens iets willen kunnen maken.

Image
Pistoolspuiter

Gezocht #4: ervaren 50-plussers

Hoe kan het dat in een markt met zoveel tekorten aan arbeidskrachten perfect gekwalificeerde mensen aan de kant blijven? Sollicitanten die 50+ zijn, krijgen net als vrouwen af te rekenen met hardnekkige vooroordelen. “Zijn ze wel in staat om de job te doen?”

IMPACT wil de clichés weerleggen en proactief sterke 50-plussers voorstellen aan de werkgevers. 50-plussers hebben dertig jaar ervaring, weten als geen ander wat ze willen en wat belangrijk is voor hen. Dat is goud waard in élke sector.

Image
Natuursteenbewerker

Gezocht #5: nieuwkomers met talent

Heel wat nieuwkomers komen op onze arbeidsmarkt met een diploma of ervaring in bouw en techniek, maar ze belanden niet in de openstaande jobs. Er zijn nog te veel hoge drempels, voor hen en voor hun potentiële werkgevers, die we samen willen verlagen.

Dat vinden wij zonde van het talent. Want intussen liggen werven of machines stil. IMPACT wil bruggen bouwen voor buitenlandse kandidaten en dat doen we al jaren mét succes.

Wij geloven in vakmensen en daar doen we alles voor

We willen vooruitgang op alle vijf parameters, enkel de openstaande vacatures willen we zien dalen. Het hele team van IMPACT werkt elke dag aan deze vijf doelen, maar we willen ook een inspiratie zijn voor anderen.

We kunnen dit alleen veranderen door op vele fronten te gaan werken. Wij houden van vakmensen en daar doen we alles voor. Daarom zijn dit onze waarden:

Respectvol

Voor ons is iedereen even veel waard. Wij hebben extra aandacht voor actieve integratie van anderstaligen, nieuwkomers, vrouwen en 50-plussers, zodat zij in een veilige omgeving hun job goed kunnen doen.

Verbindend

Wij bouwen bruggen en leggen puzzels die passen, vanuit de ruime know-how die we sinds 1999 hebben opgebouwd, en door onze goesting om te blijven zoeken tot we tevreden zijn: de juiste mens voor de job en de juiste job voor de mens.

Alert

Wij zijn aandachtig, luisteren en hebben oog voor detail. Wij staan niet stil. Wij detecteren problemen en zoeken steeds nieuwe oplossingen.

Super pro

Alle medewerkers zijn ervaren, gemotiveerde, harde werkers die zich elke dag vol passie op hun uitdagingen smijten.

Ambitieus

Wij halen onze doelen en zijn trots op onze resultaten. Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit.